Chléb se sušenými rajčaty a parmezánem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 130
      ml voda
    • 130
      ml mléko
    • 2
      lžíce olej ze skleničky se sušenými rajčaty
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička oregáno
    • 400
      g hladká mouka pšeničná
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • 0,8
      lžička sušené droždí
    • sušená rajčata cca 80 g rajčat již bez oleje

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ingredience (kromě rajčat) vložíme do pekárny v uvedené pořadí a zapneme program FRENCH, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po zvukovém signálu přidáme rajčata překrájená na čtvrtinky. Po upečení chleba vyklopíme z formy a necháme v utěrce na mřížce vychladnout. Parmezán lze zaměnit např. za strouhaný uzený sýr, chuť chleba opět získá jinou dimenzi.
2
Výsledek - fantastický chleba s vůní Středomoří.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Bauerová
    Lenka Bauerová |

    11. 1. 2012 14:09

    Výborný. Sušeného droždí dávám lžičku, rajčata krájím na drobno a vkládám všechny suroviny do pekárny najednou, parmazán a rajčata nakonec. Peču na základní program (3:12 hod).

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    27. 1. 2009 14:41

    Tento recept jsem včera vyzkoušela a je výborný. Nemám pekárnu, takže jsem pekla normálně na plechu a hladkou mouku zaměnila za špaldovou, ale nemělo to chybu.Jo a cukr jsem vynechala úplně - nezdál se mi tam být důležitý, navíc manžel je diabetik a opravdu, tam nic nechybělo :-DD