Ukrajinská kutiá

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mák mletý
    • 300
      g pšenice nebo jáhly
    • 150
      g rozinky
    • 100
      g vlašské ořechy loupané
    • 100
      g mandle
    • 4
      lžíce pomerančová kůra 3-4 , kandovaná
    • 1
      sklenice med
    • 1
      sklenice smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pšenici opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny doměkka. Ořechy i mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Mák opláchneme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut na mírném ohni. Necháme vychladnout a třikrát umeleme na masovém strojku. Med zahříváme ve vodní lázni, až se rozpustí. Mák smícháme s rozinkami, medem, smetanou, ořechy, mandlemi, pomerančovou kůrou a pšenicí. Hotový dezert vložíme do misky a dáme na 1-2 hodiny do ledničky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.