• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Ukrajinský boršč II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Ukrajinský boršč II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 24
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    Ukrajinský boršč II.
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • vepřové maso i hovězí
      • červená řepa I naložená
      • čerstvé zelí Nebo kysané zelí
      • brambory
      • mrkev
      • petržel
      • cibule
      • česnek
      • rajčata
      • máslo
      • ocet
      • bobkový list
      • pepř mletý
      • sůl
      • kopr
      • zakysaná smetana Nebo obyčejná

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso uvaříme a vyndáme z hrnce - vývar použijeme dále. Zelí, brambory, kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme, podusíme na másle a přidáme do masového vývaru spolu s bobkovým listem a červenou řepou - je-li čerstvá, povaříme ji zvlášť, nakládanou dáme ihned.
    2
    Chvilku vaříme, potom přidáme pokrájená rajčata (já je loupu), pepř, kopr a podle chuti dokyselíme octem, dosolíme. Vše necháme přejít varem - až je všechno měkké a nakonec přidáme pokrájené uvařené maso.
    3
    Na talíři se doprostřed husté polévky dá kopeček smetany - já dávám zakysanou. Polévka má mít příjemnou navinulou chuť, nesmí být příliš kyselá, proto použijeme-li kysané zelí, pozor s octem. Je velmi sytá.
    4
    Sice nejsem ani Rus ani Ukrajinec, ale moje přítelkyně je Ruska a její strýc, od kterého mám recept, je "mistr kuchař Ukrajinské republiky". Polévka má vždy velký úspěch u všech strávníků.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky

    Ukrajinský krabí salát

    Ukrajinský krabí salát

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Sabina
      Sabina | 1. 8. 2016 13:54

      Dobrý den, jsem teprve začínající kuchařka a prosím o radu... Je fajn, že tady jsou napsány ingredience, ale trochu mi chybí množství všeho... Má prosím někdo zkušenosti? :-) Díky!

    • Dana
      Dana | 24. 9. 2015 18:25

      Byl moc dobrý :)

    • Jakub
      Jakub | 27. 9. 2014 17:29

      Sakra strohy popis pripravy...

    • Vojta
      Vojta | 24. 2. 2012 22:07

      Zkusil jsem, výborné.

    • pepibubu | 17. 2. 2012 09:53

      Vývar jsem dělala z asi kila masa, řepy jsem měla dvě menší, a olizovala se celá rodina, i známý, protože ho bylo moc, absolutně rozumím komentáři Josefa Dubna o 8 litrech :-) Hodnotím 1*

    • Pata
      Pata | 14. 2. 2012 12:52

      Dobrý den recept vypadá dobře jen nevím v jakých poměrech se mají jednotlivé ingredience dávat. Můžete prosím doplnit? Děkuji

    • Věra
      Věra | 26. 9. 2011 20:16

      Hledám recept, právě jsem sklidila červenou řepu. Asi to zkusím udělat. Jen mě v ingrediencích chybí maso -není uvedeno. Naštěstí v příspěvcích jsou uvedeny různé možnosti. Tak se do toho pustím.

    • Josef Duben
      Josef Duben | 19. 6. 2011 15:32

      Senzační polévka, já dávám 3 druhy masa,nedávám uzené, je dominantnější, ale to je věc chuti, recept výše uvedený nemá chybu. Já ji nikdy neumím udělat méně než 8 litrů, ale vždy plánuji tak 3l. A jestli mohu něco poradit, pak červená řepa podle mne až do talíře, protože v polévce, je li dlouho zbarví vše do červena, což není na vadu chuti, ale vizuelně je lepší, když je barevná a řepa je tam jako mozaika. Dobrou chuť a ještě kdyby tak někdo napsal recept na kvalitní rohlíky, ty se k tomu skvěle hodí, ale ne ty co se dnes prodávají.

    • drahuska
      drahuska | 4. 4. 2011 17:24

      polevka je vyborna,delala jsem ji z hoveziho masa a z jehnecich kosti,nakonec jsem do polevky pridala jen obrane maso z ,mirne navinula chutkosti,tolik masa totiz na nich bylo,ze hovezi jsem si odlozila na jindy,husta,vyborna ;-)mirne navinula chut,vrele doporucuji!!!

    • Lenka Pflegerová
      Lenka Pflegerová | 1. 3. 2010 21:40

      Opravdu vynikající, mám v oblíbených

    • Hanka Jandová
      Hanka Jandová | 9. 1. 2010 03:27

      boršč milujeme a akorát jsem v něm kdysi od rodilých Rusů jedla místo vepřového uzené. Od té doby tedy vařím hovězí maso a uzené . Stačí třeba obrané ocásky a pod. Vývar použít obojí!!Jinak je to prakticky to samé jako tento recept.Vynikající!!!

    • Marie Novakova
      Marie Novakova | 9. 9. 2009 01:28

      Také ho takto dělám jen jsem nikdy nedávala kopr,zítra se na něj chystám a bude pořádně velkej hrnec máme ho moc rádi a zkusím i s koprem,už ted se těšííííím

    • Ivana
      Ivana | 15. 2. 2005 07:42

      Boršč jsem dělala v sobotu přesně podle receptu, smetanu do porce na talíři jsme nepřidávali. Po uvaření nás polévka celkem nenadchla, zato v pondělí byla vynikající i bez té smetany. Doporučuju - jak píše Naďa - konzumovat min. až druhý den.

    • Naďa
      Naďa | 10. 2. 2005 10:46

      Chtěla bych ještě říct,že toto je snad jediná polévka,kterou nedochucuji masoxem,ani ničím jiným.Také se nezasmažuje,boršč se jaksi zahustí vařením sám od sebe.A když dělám boršč,není potřeba druhé jídlo,dělám ho vždycky veliký hrnec a čím víc se ohřívá,tím je lepší.A ještě:smetana se nerozmíchává,ale postupně ukrajuje a doplňuje.

    • Lada Kovářová
      Lada Kovářová | 9. 2. 2005 19:44

      Taky ho tak vaříme, viz. recept "Ukrajinský boršč" recept si maminka také přivezla z Ruska :)

    • eviku
      eviku | 9. 2. 2005 17:30

      Tento recept téměř doslova odpovídá postupu, jak vařím boršč já, a tak jsem potěšena že je od mistra ukrajinské kuchyně a tedy "pravý". Jen místo rajčat dávám protlak, ale ty rajčata jsou určitě "pravější". Nejlepší je z obou mas, ale i jen z vepřového kolena je výborný, můžete přidat trochu masoxu na "hovězí" chuť. Vřele doporučuji, je to úžasná věc. Zkuste!

    • Martina Horklová
      Martina Horklová | 9. 2. 2005 17:01

      Pořád se chystám, že někdy udělám Boršč a tak díky za recept, zkusím.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Boršč
    Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Čerstvé zelí Červená řepa Česnek Cibule Kopr Máslo Mrkev Ocet Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Vepřové maso Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Gnocchi

    Gnocchi

    Domácí čokoláda

    Domácí čokoláda

    Chlupaté knedlíky III.

    Chlupaté knedlíky III.

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Bílá kuřecí omáčka se žampiony

    Mrkvový salát trochu jinak

    Mrkvový salát trochu jinak

    Cuketové špízy s masem

    Cuketové špízy s masem

    Ovocná mísa

    Ovocná mísa

    Frankfurtská polévka s houbami

    Frankfurtská polévka s houbami

    Kuře „65“

    Kuře „65“

    Doporučujeme

    30 minut
    Čočková polévka s pórkem

    Čočková polévka s pórkem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    35
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    35
    Míša řezy
    Míša řezy
    35
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    34
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    29
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…

    Sledujte nás

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Deník Aha! 6.3.2021

    Deník Aha! 6.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Velký rodinný horoskop na rok 2021! Co čeká rodiče a děti podle hvězd?

    Reflex.cz Filmy a seriály, které letos bojují o České lvy a můžete je vidět online

    Filmy a seriály, které letos bojují o České lvy a můžete je vidět online

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Odrůdy brambor 2021: Jakou vybrat sadbu?

    Odrůdy brambor 2021: Jakou vybrat sadbu?

    Další doporučené recepty:

    Ukrajinská kutiá
    Ukrajinská kutiá
    Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
    Ukrajinské (rychlé) kysané zelí
    Ukrajinský boršč
    Ukrajinský boršč
    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
    Ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky
    Ukrajinský krabí salát
    Ukrajinský krabí salát
    Uleželé tofu à la Romadur
    Uleželé tofu à la Romadur
    • Recepty.cz
    • Ukrajinský boršč II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí