Brokolicové placičky za syrova

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks brokolice nebo květák
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 10
      lžíce mléko 5-10
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici nebo květák nastrouhat na hrubém struhadle. Přidat mouku, v mléce rozmíchat žloutky, sůl, pepř, zamíchat do brokolice. Z bílků vyšlehat tuhý sníh a vmíchat do směsi. Směs má být polotuhá a placičky se velmi dobře smaží na pánvičce. Lžící dávám na pánev 4-5 placiček podle velikosti pánve. Dobře se otáčejí i chutnají.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    10. 3. 2017 10:39

    Vyskúšané. Do cesta som pridala este postrúhaný tvrdý syr a boli vynikajúce. Pridávam do stáleho jedálničku.

  • Jana
    Jana |

    3. 5. 2014 17:32

    Výtečné.. O:-) Právě dopékám, k salátku to bude luxus.. :-)

  • vacula
    vacula |

    24. 11. 2012 17:05

    skusil jsem to udělat a palec nahoru mluví za vše

  • ajsmanka
    ajsmanka |

    17. 1. 2012 19:15

    Ještě jsem do nich nastrouhala nivu a všichni se oblizovali. Super večeře <3

  • Marie
    Marie |

    20. 10. 2011 19:03

    vynikajici hodi se k zeleninovym salatum posypane syrem jsou moc dobre

  • jack
    jack |

    20. 4. 2011 19:53

    Ahoj, má být brokolice před strouháním uvařená?

  • MartikK
    MartikK |

    26. 2. 2011 09:24

    Moc dobré, rozhodně bych to nesrovnávala s bramboráky. Měli jsme k obědu s brambory a moc jsme si pochutnali.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    2. 11. 2009 08:26

    Nás tento recept příliš neoslovil.Je to taková napodobenina bramboráků.Příště raději klasické bramboráky a z brokolice něco jiného.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 3. 2008 12:33

    Dobré to, i když mám vyzkoušené jen z květáku. Ale brokolici zkusím taky. Ještě tam přidávám kukuřici (3-4 lžíce) a může být i šunka nebo nastrouhaný kabanos.

  • Hela -
    Hela - |

    11. 3. 2008 11:20

    Velmi dobré, hned jsem vyzkoušela k večeři. S tatarkou a bramborovou kaší to nemělo chybu. Nohu brokolice jsem oloupala a nastrouhala z větší části taky. Jinak jsem vždy používala jen růžičky.

  • Olga
    Olga |

    10. 3. 2008 20:04

    Keď majú v názve "za syrova", tak asi zelenina má byť surová .Vyzerá to byť dobré.

  • Dana Minarikova
    Dana Minarikova |

    10. 3. 2008 16:49

    chtěla jsem se zeptat zda má být květák vařený nebo syrový Děkuji

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    9. 3. 2008 20:47

    dělám přesně tyto a jsou jedinečné můžou se dělat na lívanečníku mají stejný tvar