Brokolicové karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: vymetal

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brokolice
    • 3
      ks vejce 2-3
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • cibule
    • česnek
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici uvaříme v osolené vodě doměka, nakrájíme na drobno, přidáme vajíčka, 3 lžíce mouky, strouhanku, 1-2 cibule nakrájené najemno, osolíme a kdo má rád vůni česneku i pár stroužků třeného česenku. Zpracujeme v tvárnou hmotu, podle potřeby přidáme strouhanku, nebo zředíme kapkou mléka. Z hmoty tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
2
Příloha: brambory, bramborová kaše, chléb.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bára
    Bára |

    13. 4. 2016 20:42

    Delali jsme si je v Brazilii, byly vynikajici!!! Diky za jednoduchy a pritom vyborny recept :-)

  • Klára
    Klára |

    27. 2. 2015 10:15

    Dobrý den, prosím jaké množství dáváte mletého masa a brokolice, aby z toho byly čtyři porce? Děkuju za odpověď

  • Radka
    Radka |

    21. 1. 2015 22:16

    Teda musim říct, že i muj přítel se oblizoval. A to hlavní jídla bez přítomnosti masa nejí :) Opravdu výborný, šťavnatý.

  • jana h.
    jana h. |

    14. 1. 2015 12:46

    Moc dobré, já jsem přidala strouhany sýr a majoranku a pekla v troubě.

  • Danda
    Danda |

    16. 11. 2013 15:17

    MOC DOBRÉ děkuji za prima recept , určitě jsem nevařila naposledy

  • Markét a Mišák
    Markét a Mišák |

    9. 1. 2012 06:21

    WOOOW <3 ..bylo to opravdu delikátní <3 dlouho jsme hledali jednoduché ale přesto dobré jídlo, které by jsme si mohli ukuchtit na Novém Zélandu a nechyběli by nám suroviny... Po dlouhé době jsme si opravdu pochutnali...Děkujeme

  • Veronika
    Veronika |

    18. 5. 2011 11:02

    Dobrý den, Usmažila jsem karbanátky a pak sem je posypala směsí sýrů (Hermelín, niva, eidam) dala nachvilku zapéct do trouby dokud se sýry neroztekly:). Bylo to výborné přítel i malá si pochvalovali:)Díky za recept:) ;-)

  • janulik30
    janulik30 |

    13. 5. 2011 09:36

    Je taky dobre pridat k brokolici nivu nebo jiny syr :-)

  • Irena Macelova
    Irena Macelova |

    2. 8. 2009 08:27

    Je to skvělé jídlo, patří k mým opravdu oblíbeným, opakovala jsem ho už několikrát, děkuji za výborný recept :-)

  • Petra Brožová
    Petra Brožová |

    27. 4. 2009 11:55

    Hm,to byla ňamka.Chutnalo nám všem.Přidala jsem trošku sušené bazalky a opravdu to nemělo chybu.To je jasná 1 podtržená a hvězdičku k tomu :-)

  • Simona Kališová
    Simona Kališová |

    29. 10. 2008 18:18

    Uděluji 1*! Právě jsme dovečeřeli. Opravdu výborné, já ještě přidala na jemno nakrájenou šunku a eidam.

  • Valentýna Křížová
    Valentýna Křížová |

    11. 9. 2008 17:44

    Výborné! Jen jsem místo hl. mouky dala ovesné vločky a okořenila směsí koření "Mletá masa". Zařazuji do oblíbených, díky:-)

  • Petule B.
    Petule B. |

    12. 4. 2008 14:52

    Opravdu výborné karbanátky. Má je rád i můj manžel, který je spíš masožravec. Housku sice nedávám, ale přidávám trochu sušené bazalky a podravky. Dnes jsme je měli s bramborovou kaší a rajčatovým salátem. Nemělo chybu :o)))

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    14. 3. 2008 15:43

    Další super recept z brokolice, fakt moc dobré, díky. Příště ještě zkusím zlepšovák pana Radka, já to četla až teď, dávno po obědě.

  • Jamer
    Jamer |

    19. 2. 2008 21:36

    Dnes jsem moji milou překvapil večeří a byl jsem upřímně pochválen. Výborná krmě!

  • Radek
    Radek |

    24. 8. 2007 19:06

    Vyborny.Pridal jsem housku namocenou v mleku,aby se to lip spojilo.Na test jsem pridal do jednoho karbanatku cerstvou bazalku a musim rict ze to chutnalo jeste o neco lip.