Brokolicové karbanátky

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brokolice menší
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      hrst petrželka
    • 4
      lžíce parmezán
    • 4
      lžíce ovesné vločky jemně mleté
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks chilli papričky bez semínek
    • 4
      lžíce créme fraiche
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolice rozeberte na růžičky a 5 minut povařte, slijte, propláchněte studenou vodou a dobře osušte papírovou utěrkou. Rozložte na prkénko, velkým nožem nasekejte nadrobno a dejte do větší mísy.
2
K brokolici přidejte nadrobno pokrájenou cibuli, nasekanou petrželku, parmazán, vločky a dobře osolte a opepřete. Směs důkladně promíchejte, vlhkýma rukama tvořte bochánky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte cherry rajčátka, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Polovinu pečených rajčat rozmixujte s drceným česnekem, jarní cibulkou a chilli papričkou. Promíchejte s creme fraîche, dochuťte solí a pepřem a podávejte s karbanátky a pečenými rajčaty.
4
Tip: Košťál brokolice můžete schovat a použít do vývaru nebo oloupaný a pokrájený přidat do zeleninové polévky.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.