• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Čínská svíčková
    Napište svůj komentář k receptu

    Čínská svíčková

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    2.4
    hodnotilo: 7
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Čínská svíčková
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g hovězí svíčková
      • 1
        bílek
      • 1
        lžička solamyl (bramborový škrob)
      • 1
        ks pórek
      • 1
        stroužek česnek
      • 500
        ml bílé víno
      • 1
        špetka zázvor - mletý
      • 1
        lžíce sojová omáčka
      • worcestrová omáčka
      • sůl
      • 1
        špetka cukr
      • citronová šťáva
      • rostlinný olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme.
    2
    Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Čínská rýže

    Čínská rýže

    Čínská dýně

    Čínská dýně

    Čínská sladkokyselá omáčka

    Čínská sladkokyselá omáčka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Skoli
      Skoli | 14. 6. 2014 22:05

      Mno nepamatuju si dobre kolik stala svickova v dobe, kdy byl pridany tento recept, ale dnes by to byla sakra draha cina... ;-) Jinak problem se svickovou nesvickovou je podle me v podstate neresitelny. Klasicka svickova, jak ji vsichni zname ma nazev svickova na smetane, coz by tedy melo byt zpravne maso ze svickove se smetanovou omackou... Nekde jsem cetl, ze ta omacka by mela byt z korenove zeleniny, coz ale presne take neurcuje, jak bude chutnat a kdyz se pise se smetanou, tak samozrejme zjemnena smetanou. Dalsi vec ale je, ze do "svickove" vlastne nikdo maso ze svickove nepouziva a asi nejlepsi a i kucharsky uznavany je hovezi zadni a mela by to tedy zpravne byt hovezi pecene na zelenine se smetanovou omackou..... Doufam, ze jste to vsichni co to ctete pochopili... Je to cele proste spatne a postavene na hlavu. Pro me je svickova ta nase klasika, ale pro nekoho i termin cinska nebo hamburska svickova je vlastne taky zpravne, pokud je pouzito maso ze svickove..( ikdyz i to je vlasne odborne pozmeneno na hovezi pecene maso) proste se da rict, ze hovezi pecene s omackou z korenove zeleniny je vlastne svickova... Klidne i tedy rajska svickova by se mohla pocitat... Tot vse... Je to proste blbost... ;-)

    • zdenka747 | 12. 12. 2012 22:43

      :-) AHOJ - TO MŮŽE BÝT VELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT :-) :-) :-) :-) :-)

    • nepovim takyNE
      nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

      asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

    • nepovim takyNE
      nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

      asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

    • Anonym
      Anonym | 26. 2. 2008 07:31

      Vaše starosti bych chtěla mít.

    • Di
      Di | 25. 2. 2008 16:32

      Svíčková není pokrm, ale druh masa. Udělát-li maso ze svíčkové po čínsku, je to prostě čínská svíčková, i když to se smetanovou omáčkou, knedlíkem a brusinkami nemá nic společného. Panenská svíčková také nemá s jídlem, kterému říkáme lidově svíčková, nic společného.

    • Lukas Pazdera
      Lukas Pazdera | 23. 2. 2008 16:20

      řekl bych spíš čína a né svíčková,s tou to nemá co dělat a obrázek je asi z nějaké č.restaurace

    • Anonym
      Anonym | 5. 10. 2007 18:04

      Nejspíš,jde o klamný recept,samy se koukněte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Adela Foxton
      Adela Foxton | 28. 4. 2005 04:43

      obrazek k receptu je zavadejici. V receptu neni uveden ani hrasek, ani zampiony. nejde o omyl?

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 25. 12. 2004 08:29

      V ingrediencích je uveden druh masa hovězí svíčková, proto ten název ;)

    • Anonym
      Anonym | 25. 12. 2004 07:38

      Je to dobré,ale nevím proč se to jmenuje svíčková,když to opravdu nemá se svíčkovou nic společného.

    • PETRA DALEKÁ
      PETRA DALEKÁ | 10. 3. 2004 15:42

      Dávat do číny worchestrovou omáčku je ZLOČIN!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Česnek Citronová šťáva Cukr Hovězí svíčková Pórek Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Worcestrová omáčka Zázvor - mletý
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kedlubnová polévka

    Kedlubnová polévka

    Ovocný salát s jogurtem

    Ovocný salát s jogurtem

    Rychlé langoše

    Rychlé langoše

    Kotlíkový guláš II.

    Kotlíkový guláš II.

    Americké muffiny

    Americké muffiny

    Květákové placky (DUKAN)

    Květákové placky (DUKAN)

    Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

    Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

    Brokolicové tagliatelle

    Brokolicové tagliatelle

    Pečená kambala s tymiánem

    Pečená kambala s tymiánem

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    34
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Bramboráky
    Bramboráky
    25
    České buchty
    České buchty
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    22
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    FREJOVÉ KOLAPS! PÁD PŘÍMO NA OBLIČEJ!

    AHA.cz Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    Pikantní odhalení! Bartošová se Štaidlovi pomstila aférou s kolegou

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz 7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    7 triků jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět...

    Reflex.cz Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Čínská dýně
    Čínská dýně
    Čínská rýže
    Čínská rýže
    Čínská sladkokyselá omáčka
    Čínská sladkokyselá omáčka
    Čínské čtverečky
    Čínské čtverečky
    Čínské jarní závitky
    Čínské jarní závitky
    Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
    Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
    • Recepty.cz
    • Čínská svíčková
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí