Mletá směs se žampiony a hermelínem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso - vepřové nebo míchané
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek větší
    • tymián dle chuti, není nutný
    • 120
      ml smetana ke šlehání dle potřeby, cca
    • 120
      g hermelín nebo Olmín
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se špetkou tymiánu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak k masu přisypeme očištěné a na větší kusy (nebo na plátky) pokrájené žampiony, promícháme a krátce podusíme. Podlít můžeme troškou vody nebo vývaru (4-5 lžic).
3
Když máme mletou se žampiony podušené, přilijeme smetanu ke šlehání (lze i na vaření), krátce provaříme, přidáme pokrájený Hermelín nebo Olmín, promícháme, případně dosolíme nebo opepříme a odstavíme. Sýr se rozpustí a vytvoří krémovou konzistenci směsi.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.