Mletá směs s patizony (kedlubnou)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g mleté maso - vepřové, hovězí, drůbeží nebo mix
    • 300
      g patizony - oloupané, pokrájené na nudličky
    • 1
      ks cibule velká
    • olej
    • 80
      g paprika cca
    • 50
      g rajský protlak
    • 200
      g rajčata oloupaná a pokrájená
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • sůl
    • koření dle chuti: pepř, Adžika, čubrica...
    • sojová omáčka dle chuti, není nutná
    • vývar nebo voda (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na kousky a nastrouhaným česnekem a ještě vše krátce osmažíme. Směs dochutíme solí (sojovou omáčkou) a kořením (nebo bylinkami), přidáme rajčata a pokrájený patizon (slabé hranolky či plátky) a dle potřeby podlijeme. Podléváme jen tolik, aby směs nebyla příliš hustá a mohli jsme ji nechat krátce (do změknutí patizonu) podusit.
2
Směs servírujeme s těstovinami, rýží nebo bramborem. Lze podávat i na topinkách či toustech jako chuťovku.
3
Místo patizonu můžeme úplně stejně použít i kedlubny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • motyka
    motyka |

    30. 8. 2016 13:17

    bylo to bezvadne 8-)