Mletá směs s nudlemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso z plece nebo kýty
    • 80
      g pórek
    • 80
      g červená paprika
    • 80
      g čerstvé žampiony
    • 80
      g rajče vydlabané
    • 2
      stroužek česnek
    • čubrica necelá lžička, dle chuti
    • olej
    • 1
      lžíce sojová omáčka dle chuti, cca
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • vývar nebo voda dle potřeby
    • 200
      g nudle dle vlastního výběru, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na malém množství oleje osmažíme mírně osolené libové vepřové mleté maso, ke kterému přidáme osmažit na plátky pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokrájené žampiony. Po osmažení přidáme do směsi krátce rozvonět i nasekaný česnek, čubrica kořenící směs, přisypeme a vmícháme na kostičky pokrájené, semínek zbavené rajče, sojovou omáčku, opepříme a dusíme na mírném ohni, pod pokličkou, cca 15 minut. Je-li třeba přidáme maličko vody nebo vývaru.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
V cca decilitru studené vody nebo vývaru rozmícháme lžičku solamylu, vlijeme do masovo-zeleninové směsi a vše necháme krátce provařit, případně ještě dochutíme dle vlastní chuti.
3
Podle návodu na obalu uvaříme v osolené vodě nudle dle vlastního výběru (čínské, skleněné, široké...), já použil wok nudle, které po uvaření a scezení servírujeme se směsí nebo je do směsi rovnou vmícháme, dozdobíme čerstvě pokrájeným pórkem a podáváme.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: