Těstoviny s ricottou a pestem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny dlouhe (spagety, linguine, tagliatelle...), 70-100 g na osobu
    • 150
      g ricotta
    • 50
      g bazalkové pesto cca 3 lzice
    • strouhaný parmazán
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody. Ricottu s pestem smícháme v misce, před slitím těstovin přimícháme 4-5 lžic horké vody z těstovin. Můžeme dosolit, ale pesto a těstoviny jsou již slané. Uvařené těstoviny slijeme, neproplachujeme. Dáme je zpět do hrnce ve kterém jsme je vařili a promícháme s ricottou a dvěma lžícemi oleje. Každou porci posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    22. 6. 2016 08:47

    Pesto se prodává všude v potravinách - "omáčka" z bazalky, olivového oleje, nastrouhaných piniových oříšků, parmazánu. Lze sehnat ale i z rajčat, poslední dobou se dělá pesto z čehokoliv zeleného ;-)

  • Marika.S
    Marika.S |

    17. 3. 2015 18:08

    1

  • Nikola V.
    Nikola V. |

    17. 5. 2012 09:53

    Mohu se zeptat, co to je to bazalkové pesto a kde se to dá sehnat? :)

  • pippiva
    pippiva |

    15. 9. 2011 14:32

    ...to me tesi, my take! ;-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    14. 9. 2011 14:41

    Tohle mám moc ráda ;-) ;-)