Zeleninová polévka s krupicovými noky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: addieH

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • petželka
    • 1
      ks kedlubna menší
    • 1
      ks kořen petržele
    • voda
    • 2
      ks zeleninový vývar 1 kostka na 0,5l vody
    • krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • prášek do pečiva špetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastruoháme na velkém struhadle kořenovou zeleninu (mrkev,celer, kedlubnu, petžel). V hrnci si rozpustíme máslo, na něj přidáme nastrouhanou zeleninu, 2 lžíce krupice a opražíme.
2
Opraženou zeleninu zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme do zmeknuti zeleniny, poté přidáme 2 zeleninové bujóny.
3
V menší skleničce si rozděláme celé vejce, rozkvedláme, přidáme špetku soli, špetku kypřícího prášku do pečiva a za stálého míchání přisypáváme krupici, když je hmota hustější, kávovou lžičkou tvoříme menší nočky a hazíme je do polévky, když nočky vyplavou, polévka je hotová, polévku dosolíme.
4
Na konec přidáme nasekanou čerstvou petrželku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petromila78
    Petromila78 |

    6. 7. 2014 11:45

    Vynikající :-)

  • addieH
    addieH |

    30. 5. 2011 11:51

    :-D no vidíš, na to jsem si ani nevzpomněla. :-D

  • addieH
    addieH |

    30. 5. 2011 11:49

    i tak se to dá, fantazii se meze nekladou. ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 5. 2011 19:16

    ...nok, nok :-D - připomnělo mi to pana Tau ;-) :-D .

  • Simča S.
    Simča S. |

    26. 5. 2011 14:44

    Výborná polévka, jen jsem nepoužila masox, ale udělala jsem vývar z kousku hovězího, které jsem pak také nakrájela do poévky.

Další doporučené recepty: