Křehké bramborové knedlíky s žemlovými krutonky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vařené brambory oloupané
    • 3
      ks žemle - starší
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g dětská krupice
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička sůl
    • 1,5
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle pokrájíme na malé kostičky, které na pánvi s olejem osmažíme dorůžova, pak necháme zchladnout.
2
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, solamyl, krupičku a krutonky. Vypracujeme těsto a na pomoučněném stole uděláme 2-3 šišky, které ihned dáme do vroucí vody, zlehka je podebereme, aby se nepřilepily a vaříme od vyplavání 15-20 minut, podle tloušťky knedlíků. Během vaření je alespoň jednou otočíme.
3
Pak vyndáme, nití pokrájíme a podáváme jako přílohu.
4
Množství krupičky se může lišit, případně ji podle hustoty těsta přisypeme, velmi záleží na druhu brambor.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • motyka
    motyka |

    30. 8. 2016 13:16

    vyborne 8-)

  • Dvořáčková
    Dvořáčková |

    10. 2. 2013 16:45

    Knedle se povedly a chutnaly všem.