Domácí koblížky od babičky

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hladká mouka 3 a 1/4 hrnku, - přesijeme
    • žloutek 4-5
    • 5
      lžíce máslo ( rozehřáté máslo)
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • sůl špetka, kůra z půl citronu
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks droždí
    • mléko 1 a 1/3 hrnku (popřípadě více)
    • tuk na smažení
    • marmeláda nebo tvaroh na potření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše by mělo mít stejnou teplotu!!!
2
1) Droždí dáme do vlažného mléka se špetkou cukru + mouky a necháme v teple.
3
2) Všechny ingredience zpracujeme v těsto tak, aby se v něm dělaly bublinky (15-20 minut míchání), pak posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
4
3) Vykynuté těsto roztáhneme asi do tloušťky 1,5 cm a vykrájíme kolečka pomocí skleničky, dáme je na teplý plech a necháme 5-10 minutek odležet.
5
4) V hrnci si rozehřejeme tuk (koblížky by měly být ponořené do půlky) a smažíme pod pokličkou. Po chvilce obrátíme špejlí či vidločkou a smažíme bez pokličky. Hotové koblížky pokládáme na ubrousek.
6
5) Můžeme je naplnit marmeládou pomocí trubičky nebo je potřít.
7
6) DOBROU CHUŤ!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Cocaa
    Cocaa |

    26. 3. 2017 17:17

    Fajn recept :-)

  • betapavelkova
    betapavelkova |

    4. 12. 2014 08:22

    je to super ale na jak dlouho se má dát vykinout to těsto???