Křehké čokoládové sušenky s karamelem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 40 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem.
2
Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky čokolády a rychle zpracujte na hladké, pevné těsto.
3
Na ploše poprášené trochou mouky těsto vyválejte a rozkrájejte na hranolky zhruba 2 x 7 cm. Několikrát propíchněte vidličkou a pečte asi 10 minut. Vyjměte a nechte vychladnout.
4
Na karamel rozpusťte zbylý cukr v kastrůlku, až nabude zlatohnědou barvu. Nabírejte pomocí vidličky, sušenky jím pocákejte. Nechte vychladnout a uschnout, pak můžete sušenky uchovat v plechové krabici 2 až 3 týdny – pokud je nesníte hned.
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Sůl

Komentáře k receptu

  • Týna
    Týna |

    7. 10. 2014 10:38

    Spíš menší. Já dělala i třeba 4x4 milimetry a s těstem se pak špatně pracovalo. Chuťově jsou ale úplně výborné. Příště nasekám čokoládu na jemno a bude to dokonalé :)

  • spyty
    spyty |

    25. 1. 2013 22:47

    jak velké mají být ty kousky čokolády?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: