Jižanský vínový kotlík

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
2
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso, které osmažíme do zlatova, přidáme protlak, zarestujeme ho s masem a vše zalijeme vínem. Přidáme nastrouhaný česnek, tymián, sůl a pepř dle chuti, bobkový list, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a zakryjeme poklicí. Když se vše začne vařit, zmírníme plamen a pomalu dusíme doměkka(cca 90 minut). Ke konci případně ještě dochutíme.
3
Pokrm rozdělíme na talíře nebo do misek, zasypeme sýrem a ihned podáváme s bagetou nebo chlebem.

Komentáře k receptu

  • Tereza
    Tereza |

    3. 8. 2014 22:52

    Výborné, lehce pikantní jídlo. Děkuji za recept.

  • Jitka Růžičková
    Jitka Růžičková |

    11. 11. 2012 19:18

    Bylo to výborné, jen jsem musela doslazovat, protože jsem měla levný protlak, který byl hodně kyselý, radím nejdřív ochutnat anebo dát míň. Určitě se k receptu ještě vrátím.

Abecední seznam: