Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g jahody
    • 4
      snítka máta čerstvá
    • 50
      g cukr krupice
    • 200
      ml rebarborová šťáva
    • 300
      g bílý jogurt hustý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody opatrně omyjte a odstraňte jim stopky. Nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky. Mátu opláchněte, vodu otřepejte a lístečky otrhejte. S polovinou cukru pak rozdrťte v hmoždíři, čímž krásně uvolníte vonné silice, a promíchejte s jahodami.
2
Rebarborovou šťávu svařte v hrnci na středním plameni asi 10 minut, až zhoustne. Zbylý cukr dobře promíchejte s jogurtem a podávejte s jahodami, zakápnutými rebarborovým sirupem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    9. 6. 2011 08:44

    Mám dotaz k rebarborové šťávě vyskytující se v každém druhém receptu. Tu si vyrobím doma a jak nebo se někde dá koupit?