Jižanské fazole s klobásou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme fazole (můžeme použít i konzervované, ale není to ono). Do vody můžeme přidat masox. Zpěníme cibuli a stroužek česneku a přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a opečeme. Přidáme rajčata a okořeníme a osolíme. Fazole vložíme do pekáče vyloženého papírem na pečení a zalijeme rajčatovou směsí. Také můžeme klobásy opéct vcelku a položit je na fazole a pak zalít rajčatovou omáčkou. Dáme zapéci na cca 20 minut do trouby.
2
Podáváme s bílým či celozrnným pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 6. 2011 00:34

    Fazole byly dobré, česneku jsem dala více, zapékací misku jsem pouze vymazala, pečící papír jsem nepoužila. Fazole jsem promíchala s opečenou klobásou a rajčatovou omáčkou před pečením. Bylo by dobré upřesnit kolik rajčat, protože z receptu to jasné není. Já jsem k nim přidala i rajčatové pyré a trochu vývaru z fazolí, aby to bylo více "obalené". Navrch jsem pak dala kousky mozzarelly posypané opraženou strouhankou na másle a poté promíchanou s bylinkami /bazalka, medvědí česnek, sůl mořská//

Abecední seznam: