Jahodový cheesecake do skleničky

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g smetanový sýr
    • 200
      ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku, alespoň 40%
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 500
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo je v mikrotenovém sáčku válečkem rozdrťte nadrobno. Stejným dílem je rozdělte do připravených sklenic.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat ty nejlepší domácí sušenky

2
Do větší mísy dejte smetanový sýr, vysoceprocentní šlehačku, 5 lžic moučkového cukru a vanilkový extrakt a vše šlehejte tak dlouho, dokud se všechny složky nespojí a nevznikne vám hladký tuhý krém.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Jahody omyjte a očistěte. Polovinu dejte do misky s rovným dnem, zasypte je zbývajícím cukrem a vidličkou je rozmačkejte na pyré. To vmíchejte do smetanového krému a ten rovnoměrně rozdělte do sklenic.
4
Nakonec povrch ozdobte zbývajícími jahodami překrájenými na půlky či čtvrtky a hotové cheesecaky dejte vychladit do ledničky. Před servírováním můžete ještě dozdobit lístkem meduňky či máty.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.