Rock 'n' Roll to panna

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: mika1988

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová panenka
    • ementál
    • pórek
    • francouzská hořčice
    • slunečnicový olej
    • pepř mletý zelený ve slaném nálevu
    • smetana
    • minutková šťáva
    • česnek
    • salám lovecký
    • sojová omáčka
    • grilovací koření
    • koření pepřové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si celou panenku - tím myslím maso, špikovacím nožem doprostřed prořízneme díru a promažeme jí hořčicí, dále do ní vložíme na proužky nakrájený lovecký salám, ementál, pórek, které jsou jemně okřeněny pepřovým kořením. Na vrch okořeníme steakovým kořením. Dáme péct do trouby.
2
Mezi tím si připravíme omáčku k této dobrotě: česnek nakrájený na plátky necháme jemně zesklovatět na rozpáleném oleji, přidáme zelený pepř a zalijeme již připravenou minutkovou šťávou, přidáme smetanu a dochutíme sojovkou. Když je panenka dopečená, což trvá asi 20 minut. Vyjmeme jí z trouby a nakrájíme na plátky.
3
Podáváme přelité připravenou omáčkou a servírujeme s opečenými bramborami nebo s přílohou, která si myslíte, že je více vhodná.
4
Každopádně vám doporučuji tento recept vyzkoušet, protože toho rozhodně nebudete litovat. Přeji dobrou chuť a spoustu skvělých zážitků při přípravě
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martin Myšák
    Martin Myšák |

    28. 9. 2006 10:12

    Vypadá to super, jdu dokoupit pár věcí a pustim se do toho. Pak napíšu jaký to bylo, ale věřim že super!!!!

  • Hana P.
    Hana P. |

    24. 9. 2006 19:41

    Pane Jiroute, vy jste kuchař GENIUS. Váš recept opět ráda vyzkouším.

  • martin jirout
    martin jirout |

    23. 9. 2006 00:17

    ne minutková šťáva se nedá nahradit kostkou bujónu ale můžete to zkusit a napište mi prosím co vám z toho vzniklo ....jinak jak říká reklama na pribiňáček ...-originál je jen jeden....

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    22. 9. 2006 11:07

    Dá se minutková šťáva nahradit masovou bujónovou kostkou rozpuštěnou ve vodě? Co je pepřové koření? Já znám jen sáček se čtyřmi druhy pepře, které si před použitím rozdrtím. Bude to asi dost pepřovaté, steakové koření je rovněž z pepřem. Jak se říká: " Kmotře Petře nepřepepři toho vepře"

  • martin jirout
    martin jirout |

    22. 9. 2006 00:39

    minutková šťáva se dá koupit jako dehydrát což je chuťově velice fajn nebo si jí můžete vyrobit jakožto výpek z kostí s divokým kořením zahuštěný solamylem nebo jiným bramborovým škrobem

  • martin jirout
    martin jirout |

    22. 9. 2006 00:34

    děkuji za pěné komentáře a s tím sňatkem o tom budu určitě přemýšlet

  • Marta Dočkalová
    Marta Dočkalová |

    21. 9. 2006 13:41

    Prosím, poradíte mi, co je minutková šťáva?

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    21. 9. 2006 13:14

    Teda Martin, ak vy by ste boli s mojou dcérou v jednej domácnosti, tak to by ste spali na zemi, ale mali by ste bohato vybavenú kuchyňu a lukulské hody každý deň :)))

  • ludmila ludmila
    ludmila ludmila |

    21. 9. 2006 12:12

    Již samotné čtení receptu je zážitkem!....nechcete si mě vzít,p.Jirout? :-)