Bylinkový salát s hráškem a avokádem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      šálek kuskus
    • 300
      g mražený hrášek
    • 1
      svazek petrželka hladkolistá
    • 1
      svazek máta
    • 1
      svazek bazalka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 0,5
      ks okurka salátová
    • 1
      ks avokádo
    • 1
      hrst výhonky hráškové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně. Nechte asi 10 minut nabobtnat. Hrášek nasypte do hrnce s vroucí vodou, nechte přejít varem, sceďte a zchlaďte.

RADA: Mlsejte bez tuku: Vyzkoušejte pikantní pečenou cizrnu

2
Bylinky nasekejte, cibulku pokrájejte na kolečka, okurku podélně rozkrojte, lžičkou vydlabejte semínka a pokrájejte ji na půlkolečka. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, dužninu vyndejte pomocí lžíce a pokrájejte na plátky.
3
Smíchejte suroviny na zálivku, dochuťte ji solí a pepřem. V míse promíchejte kuskus, bylinky, hrášek, cibulku a okurku, dobře promíchejte a přelijte zálivkou. Rozdělte do misek, ke každé porci přidejte pokrájené avokádo a výhonky hrášku. Chuť můžete doladit trochou citronové šťávy.

RADA: Rychlá a zdravá jídla do krabičky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: