Recept na těstovinový salát – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Těstovinové saláty se častěji než jiné saláty objevují jako hlavní chod. Jejich základem jsou těstoviny, které jsou velmi syté. Tento typ salátů se také nepovažuje právě za dietní, záleží ale na množství a také kombinaci surovin. U těstovinových salátů lze také podávat dvě varianty – teplou i studenou.

Těstovinové saláty se velmi často připravují s masem. Jedním z mnoha důvodů je i to, že těstoviny je nutné dochutit nějakou výraznější chutí, proto je často doplňuje mimo zeleniny kuřecí maso nebo například tuňák.

Pro rychlost přípravy a nekonečnou řadu možností kombinací surovin jsou těstovinové saláty velmi oblíbené. Mezi velmi časté suroviny, které v salátech těstoviny doplňují, bývají rajčata, bazalka a v mnoha případech je nepostradatelný také olivový olej.