Losos a krémové citronové brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks losos s kůží
    • mořská sůl 1/2 lžička
    • pepř drcený 1/2 lžička
    • uzená paprika - koření
    • pepř mletý kájenský
    • olivový olej
  • Salát
    • 800
      g brambory typu B
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř drcený
    • 1
      ks celer řapík
    • 2
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce máta
    • 2
      lžíce řecký jogurt - pravý
    • 1
      lžíce majonéza
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory důkladně očistěte a uvařte ve slupce. Slijte, osušte, podle velikosti rozčtvrťte nebo rozpulte. Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Brambory rozložte a 15 minut pečte, pak je vložte velké do mísy, osolte a opepřete.
2
Jemně nasekejte celer, petrželku a mátu a přidejte k bramborám. Olej ušlehejte s jogurtem, majonézou a citronem a zlehka promíchejte s obsahem mísy.
3
Do kůže lososa vetřete sůl s kořením a nechte 1 hodinu uležet v chladu. Zastříkněte olivovým olejem, rukama ho jemně vmasírujte do kůže a lososa opečte na rozpáleném grilu tak, aby střed zůstal šťavnatý, z každé strany asi 4 minuty. Podávejte s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: