Krůtí bochánky s okurkovou salsou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 23 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      g sůl
    • 1
      g pepř drcený barevný
    • 100
      g strouhanka
    • 15
      ml sojová omáčka
    • 2
      stroužek česnek
    • 30
      ml citronová šťáva
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 500
      g krůtí maso
  • Omáčka
    • 1
      g pepř drcený barevný
    • 1
      špetka kopr čerstvý
    • 1
      špetka paprika Jalapeňo
    • 1
      g sůl
    • 300
      g okurka
    • 90
      ml olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným česnekem, špetkou chilli, soli a pepře.
2
Vytvarujte 6 až 8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a uložte do lednice.
3
Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu.
4
Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice.
5
Připravte gril na přímé grilování.
6
Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril.
7
Podle velikosti bochánků grilujte 3 až 4 minuty z každé strany.
8
Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíře a servírujte s okurkovou salsou.
9
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Zdeněk Pohlreich*

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.