Krůta po americku

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg krůtí maso celá krůta
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g margarín
    • 5
      plátek toastový chléb opečený
    • 4
      lžíce petrželka
    • 125
      g vinná klobása
    • 70
      ml drůbeží vývar z kostky
    • 1
      lžička šalvěj sušená
    • muškátový oříšek
    • 20
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krůtu důkladně omyjeme a osušíme. Nasekanou cibuli zesklovatíme na rozehřátém margarínu. Toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, náplní vinné klobásy a vývarem. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Krůtu naplníme nádivkou, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem. Pečeme hodinu, poléváme vypečenou šťávou. Alobal sejmeme a krůtu pečeme další hodinu.

Komentáře k receptu

  • Jirka
    Jirka |

    18. 12. 2011 09:41

    Hm, možná je to dobré, ale takto se krůta po americku nedělá a nikdy nedělala. Krůta se nacpe klasickou nádivkou, co se dává třeba do kuřete a za průběžného polévání máslem a vypečenou šťávou se peče tak dlouho, dokud při píchnutí pod křídlem nepřestane vytékat šťáva, což může trvat i 4 hodiny u větších ptáků. Jeliko je maso repativně suché, dělá se k němu speciální omáčka, do které se maso namáčí a podává se s červenou řepou a chlebem. už si to celé přesně s těmi přílohami nepamatuji, musel bych to někde hledat v Americké kuchařce, kterou teď ale nemám doma... Jinak krůta se neporcuje, ale maso se odřezává (plátky), tedy pokud nemáme nějakou chcíplotinu do tří kil. Klasická americká krůta míva nad 18 kg a do naší trouby se nevejde, do naší jsem dostat jen osmikilovou.

  • Jana Hanusova
    Jana Hanusova |

    9. 7. 2005 01:01

    Nadivka je vyborna, delam ji presne stejne, jen nekdy pridam na kousky nakrajene houby a nekdy pro zmenu oplachnute rozinky nebo susene /na pul hodiny namocene/ brusinky. Pokud potrebuji nadivky vice nez se vejde dovnitr, pecu nadivku v mensim pekacku v troube soucasne s krutou. Takto je nadivka vice opecena a stejne dobra.

  • Lenka Zelná
    Lenka Zelná |

    18. 1. 2005 16:48

    zajímavé, jen jsem asi netrefila přílohu - brambory vařené...)můžete mi prosím poradit??pokud možni co nejrychleji - chystám tímto pokrmem pohostit sobotní návštěvu..moc, moc, moc děkuji

  • Mirka
    Mirka |

    13. 10. 2004 09:36

    Nápadité,vhodné i do závitků a rolád.Dobře zpracovatelná nádivka.