Cuketové karbanátky (sekaná)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cuketa mladá, neoloupaná, hrubě nastrouhaná
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • 400
      g mleté maso - míchané
    • sůl a pepř dle chuti
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, nastrouhaný, cca
    • muškátový květ - není nutný, dle chuti
    • strouhanka dle potřeby, nejlépe ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Strouhanku přidáme dle potřeby, zhruba z jednoho a půl až ze dvou starších pomletých nebo rozmixovaných rohlíků.
2
Ze směsi tvarujeme mokrou nebo pomaštěnou rukou karbanátky, které ihned smažíme z obou stran dozlatova. Pokud chceme sekanou, vytvoříme si z mleté směsi šišku, kterou vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem, okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kompotem...
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iveta Stádlová
    Iveta Stádlová |

    20. 3. 2017 14:46

    Výborné, hodně šťavnaté asi po té cuketě a moc dobře ochucené slaninou s muškátovým květem a cibule mi v nich nechyběla ani trochu a to jí dávám vždycky. Děkuji za recept podle kterého určitě budou karbanátky brzy znovu.