Francouzské kuře II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: katarines

Suroviny

Vložit do nákupu
    • tavený sýr
    • sýr
    • sýr niva strouhaná
    • kuřecí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • cibule a česnek dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct. Mezitím na plotně rozehřejeme máslo se všemi sýry a kuře tímto bešamelem zalijeme a necháme dopéct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lucie
    lucie |

    21. 11. 2011 16:45

    kuře sem před chvílí vytáhla,no dopadlo to katastroficky,:D chudák muj budoucí manžel... ;-) :-))

  • Klára K.
    Klára K. |

    3. 4. 2011 10:30

    Je to v trúbe a tie vôňe sa nedajú ani opísať, no bude to mňamka

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    26. 8. 2010 21:17

    Daniello - frisch Käse je čestvý sýr - takový bílý, jakoby tvarohový, já si ho vozím z Německa, proto to píši v orginálu.... Ale tady v receptu je Niva - tka to zkus se sýrem plesnivým. Já si prostě myslím, že je na to možné dát směs jakýchkoliv sýrů... Jo a na maso jsem dala koření na kuře, lehce pikantní, smíchané s červenou paprikou a bezalkou. Tak to ještě na doplnění...

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    26. 8. 2010 20:02

    Simi, verim , ze to bylo vyborne a chtela bych moc vyzkouset, ale nevim, co je "frisch Kase". Kese?????Nemam tam tu prehlasku, ale rada bych vyzkousela i stim cesnekem, ja ho take muzu nacpat do vseho. Dekuji za odpoved :))))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    26. 8. 2010 15:43

    Bylo to výborné, moc nám to chutnalo. Chuť byla báječná, moc jsme si pochutnali..... MŇAM!!!!

  • Pepíček Jelito
    Pepíček Jelito |

    26. 8. 2010 01:17

    Hmmm, FRANCOUZKÉ kuře... takovou zemi neznám... možná FRANCOUZSKÉ kuře, to jo, to je z Francie. Ale to nebude ono, protože francouzi a niva s cihlou??? To bude myšlená asi nějaká ves u Hovnožerout :-)))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    25. 8. 2010 21:38

    Kuře jsem před chvílí vytáhla z trouby (bude ho mít rodina zítra k obědu, když já budu v práci) a doufám, že mi alespoň kousek nechají... Voní to tu přímo ukrutně a všichni se rojí okolo pekáče a žákají vzorek :-). Nivu jsem nedávala, ta u nás doma není v oblibě, ale jinak asi tak 100 g taveného, 200 g strouhaného eidamu a asi 50 g "frisch Käse". Do sýra jsem rozmíchala rozetřený česnek a "šplouchla" trochu polosuchého bílého vína. Těším se na zítřejší oběd!!!!

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 9. 2008 22:03

    Kateřina chtěla jen vyjádřit, že to připomíná bešamel (tzn. omáčku z mléka, mouky a másla)

  • Bětavěta Větaběta
    Bětavěta Větaběta |

    29. 9. 2008 08:59

    čímže to kuře potíráme?