Francouzské brambory od mé maminky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: wrtt

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • sůl
    • 250
      g eidam sýr
    • pepř mletý
    • 3
      ks vařená vejce
    • nakládané okurky
    • olej
    • 500
      g gothaj 400 - 500g, (bratislava)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme dohromady s vejci. Mezi tím si nakrájíme na kolečka oloupaný gothaj. Nachystáme hlubší pekáč, který vymažeme olejem nebo sádlem. (Já používám olej ve spreji).
2
Uvařené a oloupané brambory krájejte na plátky, vejce jen oloupeme a nastrouháme. Do pekáče dáváme vrstvy. Začínáme plátky brambor, ty osolíme a opepříme. Na brambory vrstva salámu, na salám nastrouháme 1 vejce (co vrstva to vejce. Já dělám 3 vrstvy), zavařenou okurku (pokud je malá tak i 2) a nakonec nastrouháme sýr. Opakujeme, až máme vše v pekáči. Vrchní vrstva jsou brambory. Přes poslední vrstvu nalijte trochu oleje. Tak akorát, aby se nám to nepřipalovalo, ale také aby to neplavalo v tuku.

RADA: Jak oloupat brambory?

3
Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 180 stupních asi 20 min. Toto jde též udělat ze syrových brambor, ale doba pečení se tím pádem prodlouží.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Komentáře k receptu

  • Ebigail
    Ebigail |

    11. 3. 2013 16:28

    Je to dobrota :-D

  • noname
    noname |

    4. 8. 2012 15:12

    pražské brambory ;-)

  • Ejný
    Ejný |

    5. 2. 2011 18:41

    Samé dobré suroviny,vyzkouším:)

  • eva
    eva |

    7. 1. 2011 11:12

    je to skvely recept , ja jsem tam jeste pridala cibuli do skelnata do toho nakrajeny salam a prokladam to rajcetem,zelenou paprikou a smesi salam a cibulka

Další doporučené recepty: