Recept na francouzské brambory – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Francouzské brambory jsou typem zapečených brambor podle francouzského receptu, který má ovšem několik variant. Nejčastějším sporným bodem je obsah masa. Zatímco jedno tvrdí, že pravé francouzské brambory se bez uzeniny neobejdou, třeba známý kuchař Zdeněk Pohlreich tento fakt vyvrací a podle něj jsou skutečné francouzské brambory nejen bez masa, ale také bez zeleniny.

Jisté je, že francouzské brambory by se měly připravovat ze syrových brambor. Přesto v některých receptech najdete i doporučení na předvaření. Bez debat do nich také patří smetana, sýr a vejce.

Daší dochucování se liší dle receptů. Někdo do smetany vmíchává dijonskou hořčici, přidává prolisovaný česnek či pokládá snítky rozmarýnu. Brambory se připravují gratinováním, které zajistí na povrchu pokrmu kůrku.

Další podobné recepty