Francouzské brambory

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oškrábeme, nebo okrouháme (nevaříme), opereme v tekoucí vodě a nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2-3mm. Na tvrdo uvařená vejce nakrájíme na plátky. Nádobu na pečení vymastíme lehce olejem.
2
Potom na dno rozložíme vrstvu nakrájených brambor. Vrstvu "mastílkem" lehce potřeme olejem a posypeme solí a kmínem. Na takto upravené brambory položímr vrstvu uzenina a na ni opěr vrstvu brambor.
3
Vrstvu potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a položíme na ni vrstvu nakrájených vajec na které opět položíme vrstvu brambor, potřeme olejem, posolíme a pokmínujeme a pokračujeme dále až je nádoba plná. Poslední vrstvou jsou brambory. Potom pečeme v troubě, nebo remosce, až jsou brambory měkké. Podáváme teplé a ihned konzumujeme. Není vhodné k uchování zbytku v lednici.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kmín Měkký salám Olej Sůl Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: