Francouzské brambory pro mlsouny

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory vařené
    • 200
      g moravské uzené nakrájené
    • 3
      ks cibule střední
    • koření - americké brambory nebo grilovací
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, pokud jsou menší tak na čtvrtky.
2
Postupně opečeme na pánvi, až jsou alespoň z jedné strany křupavé. Opečené brambory si odkládáme do pekáčku.
3
Pak si ve zbylém oleji opečeme nahrubo nebo na kolečka pokrájenou cibuli, kterou jsme zaprášili hladkou moukou (zůstane křupavá).
4
Opékáme postupně a rovněž odkládáme do pekáčku na brambory.
5
Když máme upečeno, tak cibuli s bramborami okořeníme nejlépe kořením Americké brambory nebo Grilovacím kořením a promícháme.
6
Ve zbylém tuku nakonec lehce orestujeme na 2 cm nudličky pokrájené moravské uzené a přimícháme k bramborám s cibulí.
7
Povrch pekáčku posypeme strouhaným uzeným sýrem (já používám pokrájené uzené korbáčiky) a dáme na chvilku do trouby zapéct jen co se sýr rozpustí.
8
Pokud nechceme zapínat troubu, nandáme na talíře a sýr zapečeme v mikrovnce.
9
Na talíři pak zdobíme kolečky vajec na tvrdo a podáváme se zelným salátem.

Komentáře k receptu

  • jop
    jop |

    30. 9. 2015 16:36

    Souhlasím. Pravé francouzské jsou bez masa a ze syrových brambor ;-)

  • noname
    noname |

    28. 8. 2012 16:58

    pražské brambory! ;-)

  • markapone333
    markapone333 |

    2. 8. 2012 15:10

    Strašně moc dobré!!! ;-)

  • Bob -
    Bob - |

    14. 2. 2008 15:49

    Tak mlsoun, to já tedy jsem a fakt jsem si pochutnal.