Francouzské brambory s hlívou ústřičnou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: BindiDindi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Do hlubší pánve vysypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze použít i špek), přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky pokrájenou hlívu a chvíli orestujeme. Osolíme, opepříme-nebo ochutíme jiným kořením, které máme rádi. Do máslem vymazaného pekáčku klademe na sebe vrstvu brambor, pak směs z hlívy atd, končíme vrstvou brambor.
2
Dáme zapéct do trouby - cca 180 C. V mléce si rozšleháme vejce, trošku osolíme. Asi po 10 minutách jimi brambory zalijeme. Navrch nastrouháme parmezán a upečeme do zlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • noname
    noname |

    28. 8. 2012 16:55

    pražské brambory! ;-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: