Řízečky s pórkem a žampiony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zuzka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřové maso Libové
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks pórek
    • 300
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • sůl
    • 1
      lžička kari
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct. Potom přidat pórek, žampiony a společně opéct asi 3 minuty. Přidat prolisovaný česnek, sojovou omáčku a zalít vývarem. Dusit asi 15 minut. Ochutit pepřem, kari kořením a osolit.
2
Lepší je maso nechat odležet asi 2 hodiny v marinádě ze sojové omáčky, lžíce hladké mouky, rozdrceného česneku, pepře a lžíce oleje. Výborné s rýží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miloš
    Miloš |

    2. 10. 2016 17:33

    Vyzkoušel jsem a mohu doporučit, vynikající :-)

  • Vlasta
    Vlasta |

    9. 2. 2016 11:26

    Vyzkoušela jsem a vynikající.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 3. 2012 10:58

    Z receptu jsem byla trochu zmatená. Jmenuje se "řízky" a hned první věta je "nakrájejte na proužky" :) Tak jsem zvolila proužky. Jinak je opravdu moc dobrý, já jsem ani nenakládala, zapomněla jsem, ale i tak nám chutnalo moc. Žampiony jsou v tom obvzlášť delikátní :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 3. 2012 10:58

    Z receptu jsem byla trochu zmatená. Jmenuje se "řízky" a hned první věta je "nakrájejte na proužky" :) Tak jsem zvolila proužky. Jinak je opravdu moc dobrý, já jsem ani nenakládala, zapomněla jsem, ale i tak nám chutnalo moc. Žampiony jsou v tom obvzlášť delikátní :)

  • mishanecka
    mishanecka |

    5. 2. 2012 16:02

    Připravovala jsem ze stehenních řízků a předem nakládala, kari jsem přidala už při nakládání a chutnalo nám moc.

  • Ren
    Ren |

    9. 5. 2006 15:02

    Výborné, ale doporučuji nechat odležet. Masíčko pak bude chutnější:)