Řízečky v chlebové strouhance

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      plátek chleba Šumava, cca
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • 1
      kg maso vepřové, drůbeží, králičí, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná, pikant, dijonská...
    • česnek sušený nebo česnekové pasta
    • chilli pasta
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vybereme dle vlastní chuti (vepřové, drůbeží...), pokrájíme na plátky, nejlépe o velikosti dlaně, naklepeme a po stranách nakrájíme, aby se při smažení nekroutily.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Řízky osolíme, opepříme a dále můžeme dochutit tak, že je zlehka potřeme z obou stran dle vlastní chuti česnekovou pastou, hořčicí... a ochutit můžeme i sladkou paprikou, sušeným česnekem, chilli...
3
Starší plátky chleba, které před rozmixováním necháme zlehka okorat, rozmixujeme na strouhanku. Kůrku neodstraňujeme.

RADA: 6 tipů, jak na dokonalý řízek

4
Připravené řízečky obalíme klasicky nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a následně v chlebové strouhance.
5
Smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle z obou stran dozlatova a dokřupava.
6
Podáváme s bramborem, kaší, chlebem, zeleninovým salátem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

7
Řízečky můžeme připravit i jako rychlé občerstvení k pivu nebo vínu, jsou vhodné například i na Silvestra, kdy chlebíčků a jednohubek máme dost...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: