Lehké francouzské brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: danio.rerio

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kuřecí prsa 2-3
    • 1
      lžíce koření např. Americké bylinkové brambory nebo Grilovací
    • 150
      g sýr oblíbený nebo směs dle libosti
    • 1
      sůl pokud není v kořenící směsi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Zapékací mísu (ideální je varné sklo s pokličkou) lehce vymažeme olejem, dno vysypeme brambory, které posypeme oblíbeným kořením. Pak dáme vrstvu pórku s cibulí a masem, další vrstvu brambor (brambory opět kořeníme) a střídáme, dokud nemáme mísu plnou, poslední vrstva by měly být brambory. Přiklopíme a dáme do trouby předehřáté na 200 °C, pečeme zhruba hodinu, až brambory změknou. Pak odklopíme, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.