Jablíčková buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 240 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Miškaramelka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Těsto:** z uvedených ingrediencí vypracujeme husté těsto, které necháme 3 hodiny odpočinot.
2
**Náplň: **nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a balíčkem skořicového cukru (náplň je potřeba mít trochu sladší, protože v těstu žádný cukr není)
3
Po 3 hodinách si těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu těsta si vyválíme do velikosti o něco větší jak plech (doporučuji menší plech) a na plech položíme tak, aby i na bočních stěnách nějaké to těsto bylo. Poté vrstvu těsta poklademe směsí z nastrouhaných jablek a tu přikryjeme plátem, který si vyválíme z druhé poloviny těsta. Plech se nevymazává, neboť těsto je samo mastné a nepřichytí se.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 160° C cca 40 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Máslo Ocet Skořicový cukr Sůl Vejce Voda

Komentáře k receptu

  • Miškaramelka
    Miškaramelka |

    31. 5. 2012 18:08

    Ne ne máslo nerozpouštět, pěkně rozpracovat rukama ;-)

  • menohe
    menohe |

    12. 11. 2011 21:36

    A máslo rozpuštěné, nebo ne?

  • Simča S.
    Simča S. |

    9. 9. 2011 23:26

    Používám stejné těsto (nedávám tedy máslo, ale Heru či něco podobného) a dělám z něho štrůdl. Tohle je v podstatě štrůdl ve tvaru řezů - dobrý nápad...

Další doporučené recepty: