Shepherd´s pie

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g bramborová kaše z brambor typu C
    • 50
      g kukuřice
    • 50
      g mražený hrášek
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g jehněčí maso mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • rozmarýn
    • tymián
    • 150
      ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kolečka. Zpěňte na oleji do hnědnutí okrajů. Přidejte prolisovaný česnek, jehněčí maso, osolte a opepřete. Opékejte minut a a zaprašte moukou. Chvíli míchejte a přidejte rajčatový protlak. Nechte asi minutu karamelizovat. Podlijte vývarem a dochuťte worchesterem, rozmarýnem a tymiánem. Duste 10-12 minut do zhoustnutí omáčky. Vmíchejte kukuřici a hrášek a směs rovnoměrně nandejte do zapékací misky. Na maso rozprostřete bramborovou kaši. Tu dotáhněte až do okrajů, aby bublající maso během pečení neprskalo ven. Pečte 25 minut dozlatova, před podáváním nechte zchladnout (asi 15 minut).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.