Kedlubna s mletým masem - dušená

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso mix
    • 300
      g kedlubna oloupaná 250 -
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce kari dle použité značky koření, cca
    • olej
    • sůl nebo sojová omáčka
    • 2
      ks řapíkatý celer řapíky dle velikosti, cca
    • 200
      ml smetana na vaření cca
    • jíška nebo hladká mouka nebo solamyl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky a necháme na trošce rozpáleného oleje lehce zezlatovět.
2
Přidáme na nudličky pokrájený řapíkatý celer, mleté maso a dále smažíme do vysmažení šťávy z masa za častého promíchání. Ke konci smažení osolíme. Poté přisypeme kari koření dle chuti a barvy, krátce osmažíme, přisypeme na kostičky nebo nudličky pokrájenou kedlubnu (mladou, nedřevnatou) a přilijeme smetanu.
3
Dusíme do změknutí kedlubny za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby. Nakonec směs zahustíme troškou jíšky nebo solamylem nebo moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a krátce provaříme.
4
Směs dochutíme dle chuti solí nebo sojovou omáčkou a můžeme podávat.
5
Podáváme s rýží, bramborem, těstovinami, gnocchi, pečivem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: