Kebab v baklažánech

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek velké - asi 1,3 kg
    • 0,5
      kg mleté maso kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
    • 1
      ks rajčata
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks nové koření
    • 1
      špetka mletá paprika nebo mletý zázvor
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      hrst pažitka nasekaná čerstvá
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžíce kečup - jemný na dochucení
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.
2
Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    13. 5. 2006 08:15

    Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).

  • Pepa
    Pepa |

    11. 5. 2006 22:01

    SVETOVÉ!!!

  • Airan
    Airan |

    11. 5. 2006 11:23

    Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 5. 2006 11:17

    Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))

  • Marsí
    Marsí |

    11. 5. 2006 10:25

    Určitě dobrůtka...ukládám.

  • Helena
    Helena |

    11. 5. 2006 08:43

    Ja mam take hodne receptu na lilky..Toto nam bylo predlozeno nedavno na navsteve.Ja jsem to udelala pred nkolika dny,jeste mam pulku v mrazaku a kazdy den se me ptaji,kdy to rozmrazim.Kdyz se to udela s celozrnnou ryzi tak je recept zdrave vyzivy a pritom velmi chutny.Znate lilky plnene orechy,nakladane s cesnekem v olivovem oleji?

  • Airan
    Airan |

    10. 5. 2006 18:47

    Tak tohle je recept podle meho gusta - uz mam uctihodnou sbirku recepty s balklazany:-) Pani Heleno, dekuji za novy prispevek.