Kdoulový sýr ze slupek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 30 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: paul1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kdoule dobře odleželé
    • 200
      g cukr krystal
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g vlašské ořechy nasekané
    • 2
      g kyselina citronová
    • 1
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.
2
Slupky použijeme va výrobu sýra. Dáme je do širšího kastrolu, podlejeme vodou do výšky cca 2 cm, přidáme cukr a kyselinu citronovou rozpuštěnou ve lžíci vody a vaříme pod pokličkou do změknutí (cca 60 min). Přidáme skořici a po vychladnutí rozmixujeme.
3
Hmotu rozestřeme na jemně olejem vymaštěný plech, posypeme posekanými ořechy a rozinkami (uvařenými ve vodě), které opatrně vtlačíme do hmoty a necháme oschnout v teplé troubě anebo na teplém radiátoru. Pokrájíme na kousky.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: