Kdoulová polévka s kokosem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mrkev (pokrájená na plátky)
    • 4
      ks kdoule (oloupané)
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 200
      ml kokosové mléko
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      svazek pažitka
    • 20
      g kokosové lupínky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kdoule rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jaderník. Jednu kdouli nakrájejte na tenké plátky a ponechte stranou. Zbylé kdoule nakrájejte na menší kousky. Pomeranč dobře omyjte a kůru nastrouhejte, šťávu vymačkejte. Kousky kdoule poduste asi 10 minut v hrnci na rozehřátém oleji.
2
Přidejte mrkev, znovu krátce poduste, přidejte pomerančovou šťávu, kůru a vývar. Uveďte do varu a pak na mírném plameni povařte asi 10 minut. Cukr nechte lehce zkaramelizovat na pánvičce, vložte plátky kdoule a nechte také zkaramelizovat. Polévku rozmixujte, osolte, opepřete a podávejte s nasekanou pažitkou, plátky kdoule a kokosovými lupínky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: