Fazolkové těstoviny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zelené fazolky - čerstvé nebo mražené
    • 650
      g nakládaná loupaná rajčata
    • 250
      g anglická slanina nebo šunka
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • olej
    • 1
      stroužek cibule velká
    • sůl
    • pepř mletý
    • italské koření nebo bazalka, petrželka...., dle chuti
    • cukr krupice je-li třeba
    • 500
      g italské těstoviny například Pipe Rigate...
    • sýr dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, ke které přidáme orestovat pokrájenou slaninu (šunku) a ke konci i nastrouhaný česnek. Do hrnce přidáme pokrájené fazolky, pokrájená loupaná rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a okořeníme dle chuti a necháme podusit do změknutí fazolek. Pokud byla rajčata kyselejší, můžeme i trochu přisladit.
2
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vroucí vodě s troškou oleje, scedíme a podáváme s připravenými tomatovými fazolkami, dle chuti posypeme sýrem (čedar, parmezán...). Podávat můžeme fazolky i promíchané s těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Agáta
    Agáta |

    15. 6. 2016 13:35

    Moc dobré :-*