Fazolkové kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo kuřecí díly
    • 400
      g zelené fazolky čerstvé nebo mražené, cca
    • 150
      g anglická slanina nebo vahalova, moravská... 120 -
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • tymián nebo rozmarýn
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře nasolíme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu s nasekaným česnekem a bylinkami dle chuti. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a pečeme asi 35 minut, pak odklopíme a dopékáme doměkka a dozlatova, za občasného podlití a přelití masa výpekem. Zhruba 10 - 15 minut před koncem pečení podsypeme kuře fazolkami, případně ještě fazolky dle chuti osolíme nebo zakápneme troškou sojové omáčky nebo přidáme ještě česnek a dopékáme. Fazolky by měly zůstat na skus.
2
Pokud chceme mít více sosu k fazolkám a příloze, stačí, když s posledním podlitím do vody přidáme trošku solamylu (stačí půl lžičky) a vmícháme ji do fazolek.
3
Podáváme s bramborovými noky nebo knedlíky, rýží, vařeným bramborem.
Kategorie: Kuřecí Zelenina
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Kuře Sůl Tymián Zelené fazolky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: