Fazolkový prívarok

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolky nakrájíme na kousky (nebo použijeme mražené), zalejeme vodou tak, aby byla těsně pod fazolkami, osolíme, přidáme pepř a uvaříme do měkka. Na oleji lehce orestujeme mouku (musí zůstat světlá), zalijeme mlékem a rozvaříme do hladka. Zásmažku vlijeme do fazolek a povaříme 10 min. na slabém ohni. Prívarok musí být hustější, nesmí téct. Hotový prívarok odstavíme z ohně a ochutíme cukrem a octem na příjemně sladkokyselo.
2
Prívarok podáváme s brambory a kouskem masa, opečenou klobáskou případně volským okem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Loanka
    Loanka |

    11. 9. 2012 15:58

    přirovnala bych to k málému množství omáčky, či sosu... jako jen takové malé množství.... ne jako klasická omáčka které se dělá kotel :) nevím jestli jsem to dobře vysvětlila.. představ si čočku na kyselo s hodně vody..

  • Milli1
    Milli1 |

    23. 10. 2010 19:08

    může mi někdo prosím vysvětlit název prívarok, jedla jsem ho na Slovensku, ale české synonymum pro tento výraz jsem nikde nenašla, moc díky

  • recepty73
    recepty73 |

    23. 10. 2010 15:27

    Super bašta:-),jen místo mléka dávám smetanu... :-)

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 15:24

    Fazolky - zelenina

  • Jana Maradova
    Jana Maradova |

    28. 8. 2009 11:33

    Terezko, skvela basta;)) robim si k nemu len zemiaky.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 3. 2009 10:51

    Veruže mäso netreba, prívarok je výborný aj s volským okom, vajíčkom na tvrdo .

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    23. 3. 2009 08:46

    Včera jsem odmrazila mrazák a při té příležitosti našla zapomenuté fazolky.Máme je dnes k obědu.Místo mléka dám smetánku.To bude bašta s bramborem,ani maso není třeba.1.

  • E-liška
    E-liška |

    11. 1. 2008 10:29

    Já jen rozmíchám trochu mouky ve smetaně a povařím.Výborné k roštěnkám!

  • Jana
    Jana |

    11. 1. 2008 09:16

    erezko, dík za inspiraci! Tohle jídlo máme moc rádi a už jsme zas nějak dlouho neměli, ale udělám to dnes k večeři, je to šup šup. Jen místo mléka dávám jogurt nebo zakysanou smetanu a už pak nemusím většinou dávat ocet - ale to je maličkost.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 1. 2008 18:56

    Marie, fazuľkovú polievku na kyslo varíme tiež, je potom so zemiakmi , s piprom a bobkovým listom. Ochutená trochou cukru a octu. Toto je prívarok a tam zemiaky nepatria a musí byť hustý :)))

  • Marie
    Marie |

    10. 1. 2008 16:15

    Já dávám ještě nové koření, bobkový list a brambory krájím rovnou do fazolek. Udělám takovu hustší polévku a všem moc chutná.

  • Helena K.
    Helena K. |

    10. 1. 2008 14:59

    Mňam,mňam