Knedlíky k omáčce a masu ala DoPe

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: dopefr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy vysypeme mouku a přidáme vejce a sůl. Do vlažné vody (ne horké) do jiné nádoby dáme v ruce podrcené kvasnice a počkáme, až se mírně zvednou. Toto pak lijeme do mísy k ostatním ingrediencím.
2
Pozor, kvásek by v této fázi neměl být nalitý přímo tam, kde je sůl - nemusí to vykynout, proto doporučuji dát sůl ještě pod mouku na dno mísy. Dobře vymísíme (moje babička říkala, že mísit se musí tak dlouho, až se na těstě začnou dělat puchýře). Posypeme trochou mouky a dáme na teplé místo vykynout do dvojnásobného objemu.
3
Na pomoučněné desce tvarujeme knedle, které po půlhodinovém znovukynutí vložíme do osolené vroucí vody (knedle mají snahu se okamžitě přichytit na dno, proto jim hned na začátku ode dna pomozte vařečkou) a vařte po každé straně 10 minut.
4
Pak je vyjmeme a ihned propícháme špejlí několikrát skrz, aby se nesrazily. Krájíme nití na šití na požadovanou tloušťku. Dobrou chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Polohrubá mouka Sůl Vejce Vlažná voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: