Knedlík ze strouhanky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: ufo65

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g strouhanka
    • 0,3
      l mléko
    • 70
      g máslo
    • muškátový květ
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Strouhanku zalijeme studeným mlékem a necháme za občasného míchání bobtnat asi 15 minut. Přilijeme rozpuštěné máslo, do pěny ušlehaná vejce, osolíme, okořeníme květem a promícháme.
2
Vyždímaný ubrousek potřeme tukem a do něj zabalíme váleček knedlíku. Zabalíme ne příliš těsně, aby knedlík mohl ještě trošku povyrůst a zavážeme nití. Vaříme v osolené vodě asi 30 minut a v polovině této doby knedlík otočíme.
3
Po rozbalení necháme krátce vyjít páru a krájíme nití, kráječem nebo - jak to dělám já - nožem namočeným ve studené vodě. Knedlík je jeden jako druhý a výborně se hodí k výpečkům, pečením a zelenině či k selskému talíři. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.