• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
    Napište svůj komentář k receptu

    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 157
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Drobenka:
      • 120
        g máslo - změklé, cca
      • 180
        g moučkový cukr nebo krupicový
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 160
        g polohrubá mouka
    • Těsto:
      • sůl na špičku nože
      • 200
        g hladká mouka
      • 300
        ml mléko
      • 80
        g moučkový cukr
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 2
        lžíce hnědý rum
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 0,50
        kostka droždí
      • 1,50
        lžička prášek do pečiva
      • 100
        ml olej
    • Dále:
      • bílek na potření okrajů těsta
      • jahody - očištěné a osušené
      • olej na pomazání plechu

    Postup přípravy receptu

    1
    Mouky, cukry, sůl, kypřidlo dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme vlažným mlékem, olejem, rumem a přidáme i žloutek, trochu promícháme a když se nám droždí rozpustí (na kvásek nečekáme), ihned vše zpracujeme na hladké těsto, které je oproti kynutému více řídké, ale ničeho se nebojíme, ihned ho přendáme na vymazaný plech olejem (2-3 lžíce) a mastnými dlaněmi nebo stěrkou ho roztáhneme po celé ploše velkého plechu. Těsto na krajích potřeme rozšlehaným bílkem a pak ho bohatě posypeme osušenými jahodami. Nakonec jahody posypeme užmoulanou drobenkou a ihned dáme koláč péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.
    2
    Koláč zvládnou i začátečníci, kteří mají rádi kynuté koláče, ale mají obavy z kynutého těsta.
    3
    Pokud máme rádi tvaroh, můžeme těsto potřít oslazeným tvarohem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jednoduchý jahodový koláč

    Jednoduchý jahodový koláč

    Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

    Jednoduchý koláč s rebarborou a…

    Jednoduchý jahodový koláč II.

    Jednoduchý jahodový koláč II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • recepty73
      recepty73 | 15. 3. 2018 16:07

      Simona48: ...to jsem rád, díky! :)

    • Simona48 | 13. 3. 2018 21:53

      Koláč se povedl, je výborný. :)

    • recepty73
      recepty73 | 11. 3. 2018 09:20

      Lunasulina, jsem potěšen, že se Vám recept líbí a koláč chutná... :)

    • Lunasulina | 11. 3. 2018 06:49

      Skvělý recept, opravdu chutný koláč z jednoduchého těsta.

    • Alena Břízová
      Alena Břízová | 28. 8. 2016 14:21

      Děkuji za recept. Jahody jsem vyměnila za slívy a koláč je vynikající. S jahodami vyzkouším až za rok a věřím že bude také vynikající.

    • dejna
      dejna | 26. 8. 2016 19:18

      koláč je opravdu moc lehký i pro začátečníky.Dělám ho docela často jen někdy místo jahod dám borůvky.Doma všem moc chutná. :-)

    • dejna
      dejna | 26. 8. 2016 19:18

      koláč je opravdu moc lehký i pro začátečníky.Dělám ho docela často jen někdy místo jahod dám borůvky.Doma všem moc chutná. :-)

    • Hela
      Hela | 28. 6. 2016 07:04

      Dělala jsem na klasický plec a do dalšího dne byl koláč snědený a dnes peču další. Je výborný

    • Hela
      Hela | 24. 6. 2016 10:28

      Právě ho jdu dělat a podle množství těsta to vidím na klasický troubový plech 30 na 45. Dám vědět jaký byl.

    • Petra
      Petra | 23. 6. 2016 09:52

      Na jak velky plech mam testo dat?

    • Petra
      Petra | 23. 6. 2016 09:49

      Na jak velky plech mam testo dat?

    • Jana Kozlová
      Jana Kozlová | 15. 6. 2016 21:20

      Koláč je výborný. Dobrá práce :)))))

    • La bora | 9. 6. 2016 15:23

      Naprostá blaženost :-) děkuji za recept:-)

    • Hana Špičková
      Hana Špičková | 31. 5. 2016 22:26

      Koláč je skvělý <3

    • Jarmila Šrámková
      Jarmila Šrámková | 30. 5. 2016 20:45

      Čekala jsem na naše české jahody abych koláč zkusila. Je výborný a v puse se rozplývá jako dort. Zdenka: pekla jsem asi 3/4 hodiny. Řídím se okolkama těsta, když zahnědnou je hotovo.

    • Zdenka
      Zdenka | 21. 4. 2016 16:15

      Chcem sa opýtať ako dlho ste ho piekli?. Chystám sa ho vyskúšať cez víkend na moje narodeniny. Už sa teším <:-) <:-)

    • Lucka
      Lucka | 30. 3. 2016 08:20

      Je vynikající!!!!!!!!!!! :-* a rodině jsem na odpoledne slíbila další plech, když máme jahody za padesátku tak proč si neudělat radost :-D

    • eva
      eva | 17. 7. 2015 11:07

      dnes jsem ho pekla z poslednich jahod a nema chybu. dekuji za recept

    • Marie
      Marie | 28. 6. 2015 17:59

      Vyzkousela jsem a chystam se pect podruhe,opravdu vyborny recept.

    • Ilona Hlaváčová
      Ilona Hlaváčová | 22. 6. 2015 19:46

      Koláč je výborný a dík tomu, že se nemusí čekat na vykynutí je i docela rychlý. Děkuji za recept, těsto určitě zkusím i na rybízový koláč :-) už brzy :-)

    • Jarek
      Jarek | 21. 6. 2015 21:23

      A není těch v receptu udávaných skoro 0,5 kg drobenky na jeden plech trochu moc? ;-)

    • Olivie
      Olivie | 21. 6. 2015 16:27

      Vynikajici kolac. Dekuji autorovi za zverejneni skveleho receptu.

    • ZOEN | 14. 6. 2015 13:30

      Je výborný. Taky jsme ho nakrojili ještě za tepla a nemá chybu.

    • Hedvika
      Hedvika | 6. 6. 2015 18:53

      My teda tvaroh rádi, tak jsem podle dopoučení v rcptu těsto natřela a joo, povedlo se. Koláč jak od maminky a děkujeme za recpt.

    • Petra M
      Petra M | 2. 6. 2015 06:05

      Vyborny recept,kolac vypada krasne a jeste lepe chutna

    • I. M. Chládková
      I. M. Chládková | 26. 5. 2015 11:27

      Koláč je výborný, děkuji za recept.

    • Danka Horáčková
      Danka Horáčková | 23. 4. 2015 17:50

      Vychladnout sice uplně nestačil , protože po čichu a od pohledu byl neodolatelný a puse se nám teď jen rozplývá .

    • Kratochvílová Markéta
      Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:05

      moc moc dobré

    • Kratochvílová Markéta
      Kratochvílová Markéta | 12. 2. 2015 21:01

      Vyníkající mohu doporučit:)Děkuji za tip:) ;-)

    • Gábi
      Gábi | 28. 6. 2014 20:51

      Koláč je výborný :)) a na to, že v pečení nejsem zrovna kovaná, tak koláč je jak od maminky :))

    • Eva Vránová
      Eva Vránová | 24. 6. 2014 11:28

      Koláč můžu určitě doporučit. Skoro polovina zmizela ještě vlažná hned po obědě a i bez nakynutí je pěkně nadýchaný ještě dneska. Děkuji za recept.

    • Eva Vránová
      Eva Vránová | 23. 6. 2014 09:23

      Už se peče, tak jsem zvědavá jaký bude. Zkusila jsem použít na těsto mastný váleček, ale ten se hned nalepil, protože těsto bylo víc jak lité než kynuté, ale s mastnýma rukama šlo roztáhnout už dobře.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
    Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Řezy Z ovoce Dezerty Červen Červenec Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Droždí Hladká mouka Hnědý rum Jahody Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Carpaccio z lososa

    Carpaccio z lososa

    Tvarohová štola s rozinkami

    Tvarohová štola s rozinkami

    "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

    "Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

    Babiččin perníkový koláč s kokosem

    Babiččin perníkový koláč s kokosem

    Hrníčkové knedlíky

    Hrníčkové knedlíky

    Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný

    Jednoduchý drobenkový jablečný koláč …

    Chilli Con Carne - mexická specialita

    Chilli Con Carne - mexická specialita

    Žampionová smaženice

    Žampionová smaženice

    Houskové uzenářské knedlíky

    Houskové uzenářské knedlíky

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    44
    Zapečené brambory s masem a smetanou
    Zapečené brambory s…
    29
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    29
    Palačinky
    Palačinky
    25
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Pusťte jaro do šatníku: Svetříky v jarních pastelových barvách budete milovat!

    Dáma.cz Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy.cz Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Malé černé šaty: Jak se měnila jejich podoba v průběhu let?

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    Vladimír Pikora: Tak socialistický plán pro důchody jsme ještě neměli!

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Jednoduchý jablkový koláč
    Jednoduchý jablkový koláč
    Jednoduchý jahodový koláč
    Jednoduchý jahodový koláč
    Jednoduchý jahodový koláč II.
    Jednoduchý jahodový koláč II.
    Jednoduchý jogurtový beránek
    Jednoduchý jogurtový beránek
    Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek
    Jednoduchý jogurtový ořechový /…
    Jednoduchý kávovník ala medovník
    Jednoduchý kávovník ala medovník
    • Recepty.cz
    • Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí