Cupcakes s borůvkovým srdcem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml mléko
  • Borůvkový rozvar
    • 250
      g borůvky mražené
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
  • Krém
    • 125
      g máslo
    • 160
      g žervé
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřete s cukrem a vanilkovými semínky dohladka. Postupně do másla zašlehejte vejce a nakonec mouku předem promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte mléko. Těsto rozdělte do 12 větších košíčků na muffi ny a při 170 °C pečte v troubě 15–20 minut.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Borůvky nasypte do malého kastrolu, přidejte cukr a 100 ml vody. Společně povařte asi 5 minut. Poté prošlehejte škrob se 100 ml studené vody a vlijte k borůvkám. Dál vařte a míchejte, až vznikne hustý krém. Poté nechte zchladnout.
3
Připravte krém: máslo krátce v robotu třete, poté k němu přidejte žervé a moučkový cukr a po několika minutách tření ještě borůvkový rozvar – množství můžete zvýšit, abyste dosáhli kýžené barvy. Krém přendejte do zdobicího sáčku se špičkou a nechte v ledničce krátce zatuhnout.
4
Do upečených a vychladlých korpusů vydlabejte lžičkou prohlubně a naplňte je borůvkovým rozvarem. Cupcakes ozdobte krémem a jedlými květy. Před podáváním dejte vychladit do ledničky.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Kategorie: Dezerty Cupcakes FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: