Cukroví z vína

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 12
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Sofiee

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 7
      lžíce bílé víno
    • 1
      miska moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet. Doporučuji kolečka, protože cukroví v troubě nabyde a bude křehké.
2
Pečeme v troubě při 160-170° po dobu asi 15-ti minut. Cukroví se lehce nafoukne. Pečeme do zlatova.
3
Ihned po vyndání obalit v moučkovém cukru.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzi
    Zuzi |

    17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • Zuzi
    Zuzi |

    17. 12. 2016 22:29

    Víno lze nahradit citronovou šťávou a nebo octem. Nebojte se toho. Princip je v té kyselosti, není to vínem. Dělají se tak i těsta na štrůdl, když nechceme dělat nebo kupovat lístkové těsto. Do těsta se přidává lžíce octa. Zásada je, že do těsta se nesmí přidat cukr, jinak těsto nenabyde. :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    11. 12. 2014 13:51

    ...souhlasím ;-)

  • v.roxy@seznam.cz
    v.roxy@seznam.cz |

    11. 12. 2014 11:26

    Také letos pěču již třetí vánoce a jsou opravdu výborné,křehoučké vždy se po nich zapráší.Navíc žádné složité patlání :-) :-D

  • Mirka
    Mirka |

    9. 12. 2014 15:17

    Může být místo bílého vína červené? :-\

  • Ivča
    Ivča |

    7. 12. 2014 06:59

    Zajímavý je že ani jeden z receptů s bílým vínem není ten co znám , a na všech je, obalujte v cukru, přitom je celkem logické potírat vínovou polevou, 20 dkg cukru, bílé víno, Taky recept na těsto je trrochu jiný než uvádí uvedené recepty : 20 dkg hladké mouky, 2 lžíce vína, 10 dkg cukru, vanil. cukr, lžička kyypř. pr., 1 vejce, 10dkg tuku, 3 dkg strrouhané čokolády.

  • viktorie vaníčková
    viktorie vaníčková |

    23. 11. 2014 18:11

    Dnes sem to chutnala jak se mi to povedlo a bylo to lahodné mňam jo opravdu dobré recepty máte

  • potkanice
    potkanice |

    1. 12. 2013 22:11

    Toto cukroví dělám už třetím rokem a ještě nikdy nezklamalo ;-)

  • MJG
    MJG |

    9. 1. 2012 11:39

    Vyborne, delala jsem na vanoce, je to jednoduche a dobre.

  • Isirian
    Isirian |

    18. 12. 2011 10:58

    Všechno je to v tom receptu napsané :-D

  • verkalan
    verkalan |

    8. 12. 2011 21:35

    Dělám je každý rok a jsou výborné Věrka

  • Ája
    Ája |

    6. 12. 2011 20:02

    Ahoj, peču letos poprvé a tento recept mě zaujal, tak jsem to zkusila.... A výsledek? Cukroví je prostě boží!!!!! Nikdy bych nevěřila, že něco tak ohromně jednoduchého, že to zvládnu i já!! ;-) může být tak dobré! Moc děkuji za báječný recept!

  • Petra
    Petra |

    20. 2. 2011 18:01

    Ahoj, nevadí když dám víno s jemnými bublinkami? Nemám doma jiné víno, než Tokaj. Díky

  • Sofiee
    Sofiee |

    7. 12. 2010 15:33

    Opraveno. Omlouvám se, ale toto byl můj první, sem zadávaný recept. Chybička se vloudí.

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 12. 2010 13:23

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 12. 2010 20:55

    Zařazení-maso :-(

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 12. 2010 20:54

    Miska cukru je docela široký pojem :-\, a do těsta nebo na obalení :-\ .Znám vínové pracničky a tam se dává cukr i do těsta... .