Jahodové řezy s bílou čokoládou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Eva1

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžíce olej
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 30
      g kakao
  • Krém
    • 300
      g bílá čokoláda
    • 1
      ks smetana ke šlehání
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks želatinový ztužovač
    • 100
      ml voda
    • jahody
    • pikantní marmeláda
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190o C.
2
Po upečení necháme vychladnout, potom potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.
3
**Čokoládový krém:** ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu ( můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme ) a pořádně zamícháme, přidáme smetanu a šlehačku, zamícháme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.
4
Zdroj: upravený recept - Varecha.sk
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    7. 2. 2013 08:46

    Řezy vypadají nádherně a tak se o ně dnes pokusím! <3

  • Iva?
    Iva? |

    22. 6. 2011 19:48

    Eva má asi lepší řezy než vy, když tak vyskakujete?! Určitě by ráda odpověděla, kdyby byla otázka viditelná. Slušnost? Netykat autorovi receptu, drahoušku :-* !

  • Eva1
    Eva1 |

    22. 6. 2011 18:15

    Zdroj receptu jsem uvedla, foto je moje a s autorkou si dopisuji mimo tyhle stránky. Ivo, děkuji za Tvoji SKUTEČNOU starostlivost :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Recept jsem zjednodušila, i když řezy vypadají na obrázku složitě jsou jednoduché a výborné :-) :-) :-) .

  • iva
    iva |

    22. 6. 2011 14:39

    když opisujes recept a nekdo reaguje, tak se aspon omluv, to je slušnost, psala ti sama autorka :-(

  • Eva1
    Eva1 |

    21. 6. 2011 20:29

    Želatinový ztužovač je výborný , odpovídá asi 7 plátkům želatiny, takže krásně ztuhl. Želatinu skoro vůbec nepoužívám.

  • Yanah
    Yanah |

    21. 6. 2011 07:12

    :-! hmm, pekný recept, že ? ... aj na vareche som s ním mala veľký úspech ;-) a stuhlo to dobre s tým želatinovým stužovačom od dr. oetkera ???? ... lebo mne sa zdá ten žel. stužovač slabý na to množstvo surovín, v pôvodnom recepte mám 20g práškovej želatiny :-!

Další doporučené recepty: